Home » Allmant » 3 grymma El-motorcyklar – Framtiden är här!

3 grymma El-motorcyklar – Framtiden är här!

Från kolfiberfälgar till elektriska motorer, är det dessa tvåhjuliga innovationer du bör hålla koll på framöver!

Precis som för bilar börjar motorcyklar att göra övergången till el. Företaget Zero Bikes har gjort dem i över ett decennium och nu börjar även Vespa ge sig in på marknaden och skapa elektriska skotrar. Det kommer såklart t aett tag innan alla motorcyklar rullar fram med en elektriskt motor; men här kommer i alla fall några av de bästa högpresterande och lyxiga tvåhjulingarna – på el.

BMW HP4 Race

Begränsad till en upplaga på bara 750 fordon är BMWs 146kg’s tvåhjuling den första cykeln i världen som erbjuder en hel kolram och hjul för optimal vridning och jämn glidning. Cykeln är konstruerad som en enda komponent, från styrhuvudet till svängnings-vredet; för den mest flexibla lösningen

Motorn producerar 158 kW kraft med en maximal varvtal på 14 500 rpm och ett maximalt vridmoment på 120 Nm, vid 10 000 rpm. Motorcykelns kupolformade vindruta håller ryttaren säker och erbjuder en strömlinjeformad körning och en 2D-instrumentbräda för visning av all relevanta data.

Zero Bikes DSR

Zero Bikes har gjort elcyklar i mer än tio år nu, så det vet en sak eller två om dessa bestar. Klar att ta sig an alla typer av terräng, går DSR från 0-100 km/h på nätta 3,9 sekunder och upp till en toppfart på 157 km/h; tack vare sitt 60 hp Z-Force litiumjonspaket som levererar ett vridmoment på 110Nm.

Kör 302 kilometer med en el-laddning

Du kan köra 240 kilometer innan en laddning behövs (eller också öka detta med hela 302 km med tillvalet). När det gäller laddningstid kommer DSR att ladda 100 % batteri på ca 2,6 timmar med rätt laddare. Dessutom kostar varje full laddning bara dig ungefär 10 kronor.

Om du byter från jämn asfalt till att lossa grusvägar kan du ändra DSR: s prestandaprofil med ett fingertryck med hjälp av Zero-appen. Det finns förprogrammerade Eco eller Sport-lägen, men prestanda kan anpassas fullständigt i själva appen, där du också kan kika på detaljerad körstatistik. En slutlig användning för mjukvaran är att Z-Force drivaggregatet kontinuerligt skickar kod-uppdateringar vilket resulterar i prestandaförbättringar. När de väl har levererats till appen hämtas uppdateringar direkt från din smartphone till din motorcykel

elmotorcykelHusqvarna Vitpilen 701 2018 – Svensk

Det är tre år sedan Husqvarna presenterade det första Vitpilen-konceptet. Nu har det svenska företaget; som nog är bättre känt för sina motorsågar, avslöjat Vitpilen 701. Med en designs som avlägsnar onödiga gimmicks skapar den en progressiv blandning av klassiskt tänkande och modern tillverkning; vilket framgår av den lätta, smal karosseri och en laserskuren, robust-svetsad och hydroformad krom-moly – stålram. Galet snygg är den också, kolla bara bilden till höger!