Home » Allmant » Dirtbike för ditt barn – Att välja rätt nybörjarecykel

Dirtbike för ditt barn – Att välja rätt nybörjarecykel

Så, din unge  vill börja köra motorcyel, eller snarare “Dirtbike” ?

Detta kan vara en känsla av panik eller upprymdhet, eller kanske en kombination av båda för dig som förälder. Kanske var din första tanke: “Hur väljer jag rätt dirtbike för mitt barn?” Detta är en mycket bra fråga, och en jag hoppas kunna hjälpa dig lite med genom att gå igenom några grundgrejer du borde ha koll på.

Till att börja med, här är några grejer att tänka på:

– Vem eller vad har påverkat dem att vilja börja åka?
– Vilken ålder är lämplig för barn att lära sig att köra små dirtbikes?
– Hur ung är för ung för att börja åka?
– Kan yngre barn verkligen förstå säkerhetsproblemen som uppstår?
– Ska du anmäla ditt barn i en speciell åkskola?
– Har barnen en fördel att lära sig att åka när de börjar i en tidig ålder, över barn som inte kommer igång tills de är äldre?
– Vilken storlek på motorcykel är ett bra val för nybörjare?
– Borde yngre barn verkligen delta i tävlingar?

Tänk igenom hobbyn noga!

Svaren på dessa frågor är verkligen upp till dig – det finns inga rätt eller felaktiga svar här. Varje barn är annorlunda, och ofta känner du ditt barn bäst själv.  Har ditt barn en tendens till att hålla sig till saker, eller har han eller hon mer tendens av att bara prova på något en gång och sen gå vidare? Är ditt barn orädd? Din femåring kan vara redo för att köra dirtbike, medans din grannes barn i samma ålder, inte är det och vice versa. Vissa barn har naturliga ridåer, medans andra behöver omfattande instruktioner.

Att svara på dessa frågor borde hjälpa dig att bestämma hur mycket tid, pengar och dedikation som du kan komma att lägga på den här hobbyn,  och se hur seriös ditt barn verkligen är. Att välja rätt startcykel går utöver att bara köpa rätt cykel. Andra faktorer som vart ditt barn ska åka, såväl som din förmåga att investera i rätt utrustning, är viktiga delar. Välj en motorcykel som passar. Barn behöver något som är enkelt att hantera. Detta inkluderar att kunna sitta på cykeln rätt och nå marken med båda fötterna säkert. Nå fram till handtagen och de olika kontrollerna med lätthet.

Leta först och främst efter en begagnad dirtbike. En helt ny motorcykel, även i ett barns storlek; kan vara dyr. Försök kontakta lokala klubbar eller andra som har mer koll och köp en begagnad dirtbike via dom.