Home » MC » Köra motorcykel på vintern?

Köra motorcykel på vintern?

Det finns så många härliga saker med att köra motorcykel. Inte bara får man frisk luft och får se naturen utan man träffar även på en hel del härliga människor. Ibland är det svårt att hitta tiden till att utforska och åka motorcykel, många som är företagare väljer därför att anlita hjälp. En auktoriserad revisor ser till att redovisningen ser bra ut och att företaget sköts korrekt.
Motorcyklar är alltså till för alla! Det finns kanske en förutfattad mening kring hur en person ser ut som älskar motorcyklar men faktum är att det är olika. Många tror också att motorcyklar bara är till för sommaren, men det går faktiskt också att köra på vintern. Så länge man har en del saker i baktanken så går det lika bra som att köra bil.
Det är inte så krångligt som man kan tro att köra motorcykel på vintern. Viktigast av allt är däremot att lösa däckfrågan. Det finns inga färdiga vinterdäck från fabrik och därför får man istället dubba däcken. Ska man köra på asfalt så måste man se till att dubbarna inte är för långa eller för många eftersom det kan bli väldigt halt då. Dubbarna är vanliga ståldubb som trycks in i däcken efter att de har borrats. Att köra med dubbade däck är lite av en vanesak eftersom motorcykeln kan vandra lite i sidled under kurvtagning.
Förutom däcken behöver man tänka på att hålla sig själv varm. Fötter och händer kan vara svårast så ett gäller att ta på sig rymliga stövlar så att man kan ha varma strumpor i dem. Dubbla gärna vantarna för att hålla händerna varma också. Undvik att ha skinnkläder på eftersom det bara kyler ner en ytterligare.
Varma kläder och att dubba däcken är alltså nyckeln till att köra motorcykel på vintern!