Home » Allmant » Toyota lovar El-versioner av alla sina bilar till 2025

Toyota lovar El-versioner av alla sina bilar till 2025

Toyota lägger i en extra växel under de närmsta åren; detta för att lägga mer kraft på sina el-baserade fordon. Man meddelar därför en plan att introducera el-versioner av varje Toyota och Lexus- modell som kommer finnas på marknaden under 2025. Detta kommer bidra till att hjälpa biltillverkaren att sälja mer än 5,5 miljoner el-fordon fram till och med 2030 – inklusive mer än 1 miljon batteri – och eldrivna bränslecells-fordon under ett år.

Man ökar sitt engagemang

Planen bygger på Toyota Environmental Challenge 2050 som meddelades i oktober 2015; där man satte som mål att minska de genomsnittliga koldioxidutsläppen från sina fordon med hela 90 procent, från nivåerna man hade under 2010. Toyotas framgångsrika el-fordonsstrategi kommer att hjälpa dom att uppnå detta mål; och bilproducenten fortsätter att utveckla traditionella hybridbilar och bränslecellsfordon – men ökar sitt engagemang för att bygga hybrider och batteridrivna fordon.

toyota

Kina är en stor marknad för Eldrivna bilar

Toyota säger att alla modeller som säljs under Toyota eller Lexus-bannern runt om i världen; kommer att erbjuda en el-variant variant år 2025. I början av 2020-talet kommer Toyota att erbjuda mer än 10 helt batteridrivna modeller över hela världen. De helt dedikerade elbilarna kommer först att rulla ut i Kina, där efterfrågan på elbilar just nu blomstrar; innan de sprids till andra marknader, inklusive USA, Japan och Europa. Toyota kommer också att expandera sin “plug-in”-serie i början av 2020-talet, och det kommer att fortsätta att rulla ut modeller med ytterligare utveckling av Prius ‘Toyota Hybrid System II. Toyota tittar också på både mer kraftfulla och enklare versioner av systemet.

Toyota skapar batteriföretag med Panasonic

Tidigare rapporter bekräftar också att Toyota genomfört en studie där man och har planer på att starta ett gemensamt batteriföretag tillsammans med elektroniktillverkaren Panasonic. Även om vissa kanske undrar varför det har tagit så lång tid för Toyota att hoppa på tåget med elbilarna; såsäger företaget själva att de har varit upptagna med att utveckla solidstate-batterier för användning i nästa generationens EV-apparater. Att få en bit av kakan när det kommer till ny batteriteknik skulle dock kunna ge biltillverkaren ett bra övertag under det närmaste decenniet.